• 04.07.2016 Uzm. Psikolog Burçin Demirkan Baytar Sıhhat TV'de Psiko Sağlık Programının konuğu oldu. Konuşma Bozukluklarını ve Gecikmiş Konuşmayı anlattı. (https://www.youtube.com/watch?v=2rNvtVtT6B)c
  • 28.01.2016 / 04.02.2016 saat 12.00-14.00 Çocuklarda Sosyal Beceri Geliştirme Grup Çalışması. 10-12 yaş Çocuklarımızı;Benlik saygılarını ve Özgüvenlerini arttırmak,Sosyal ve Duygusal Becerilerini güçlendirmek amacıyla sömestr da iki haftalık ''KATILIM SERTİFİKALI'' grup çalışmasına bekliyoruz.
  • 21.07.2015 TRT Radyo 1'de Biz de Varız programında saat 11:10'da dinleyebilirsiniz. (Frekanslar: İstanbul 95.8 - Ankara 93.3 - İzmir 94.7) Konu: Konuşma Bozuklukları - Uzm. Psikolog Burçin Demirkan Baytar
  • 08.11.2014 YAPA BAYRAM PAŞA ŞUBESİ Velilerine "Ailede Çatışma Yönetimi, Öfkelerden Arınmış Pozitif İletişim" konulu eğitim verdi. 2 saat süren eğitimde Yapa Anaokulu öğretmenleri ve velileri hem çok eğlendi hem de çok şey öğrendi."
  • 26.11.2013 Uzmanımız Burçin DEMİRKAN BAYTAR Lions Klubü'nün düzenlemiş olduğu Çocuk Hakları konferansında konuşmacı olarak katıldı.

Çocuğunuz Okula Hazır mı?

Çocuğunuz Okula Hazır mı?

burcin yeni foto kucukBURÇİN DEMİRKAN BAYTAR – UZMAN PSİKOLOG

Mayıs 2015 ve Eylül  2015!

OKULA BAŞLAMADAN DEĞERLENDİRİLECEK DÖRT KOCA AY VAR.

HAYDİ MİNİK YÜREKLERİ AYDINLATALIM!

Okula başlamaya aday çocuğumuza, okul olgunluğu testi yaptıralım. Böylece minik yavrularımızın öğrenme ve dikkat süreçleri “sayı ve okuma olgunluğu” anlamında uzmanlar tarafından incelensin, buna göre yaz etkinlik planı çıkarılsın, gerekli görülürse uzmanların yönlendirmesine göre bir süre sonra tekrar bir değerlendirme yapılarak çocuğun okula gitmesine karar verilsin. Buna ek olarak çocuğun sosyal ve duygusal gelişimi incelensin; geliştirilecek öneriler sunulsun. Böylece çocukların zayıf alanları güçlensin. Başarmanın keyfine vararak mutlu ve sağlıklı olmaları sağlansın.

OKUL OLGUNLUĞU NASIL OLUŞUR?

İlköğretim birinci sınıf, çocuğumuzun yaşamındaki önemli dönüm noktalarındandır.Çocuğumuz anaokuluna gitse de gitmese de ilköğretimde farklı bir deneyim yaşayacaktır. Okula başlayan minikler için kurallar ve gün içinde yapılan etkinlikler değişecektir. Yeni arkadaşlar ve yeni yetişkinlerle geçirilecek zaman dilimleri çoğalacaktır. Bu nedenle duygusal ve sosyal uyumla ilgili başarılması gereken görevler bir bir sıralanacaktır. Çocuğumuz programlı öğretimin gerektirdiği etkinliklere katılmaya başlayacaktır. Bu nedenle belirli bir disiplin içinde kurallara uyması, öğretmenin söylediklerini yerine getirmesi gerekecektir. Ve en önemlisi okuma-yazma, aritmetik ve benzeri konuları öğrenmek gibi görevlerle karşılaşacaktır.

İlköğretim birinci sınıfta akademik alanda başarılması beklenen önemli  ödev, okuma-yazma ve temel aritmetik becerilerini öğrenebilmektir. Çocukların okuma-yazma programının uygulandığı okullara başlamadan önce okuma ve yazmayla ilgili deneyim yaşayıp yaşamamalarının onların okuma yazma gelişimlerini ve okul başarılarını etkilediğini izlemekteyiz. Okul öncesi eğitime devam eden ve okul öncesi eğitimde uyum süreçlerini tamamlayan çocuklar birinci sınıfa başlarken daha şanslıdır.

OKULA BAŞLAMAK İÇİN TEK KRİTER YAŞ DEĞİLDİR

Okul olgunluğu testi çocuğun okula hazır olup olmadığını ölçer. Seneye okula başlayacak çocuklara bu aylarda okul olgunluğu testi yaparak akademik olarak güçlü ve zayıf alanlarını taramak önemlidir. Böylece çocuğunuz görsel algı, görsel dikkat, işitsel dikkat, kelime dağarcığı, kopyalama, cümle anlama, sayısal becerilerinde  yaşının “düzeyinde” olup olmadığıyla ilgili bir taramadan geçer.

OKUL OLGUNLUĞU OLUŞMAMIŞSA ÖNLEM ALALIM

Okul olgunluğu oluşmamış ise çocuğumuzun eksik alanları var demektir. Eksiklerini tamamlayarak okula gönderdiğimiz çocuğumuz başarı duygusunu özümseyecektir.  Öğrenmenin keyfine varacaktır. Yaşı geldi diye hazır oluşuna bakmadan okula götürdüğümüz çocuğumuz ise risk altında olacaktır. Eğer okula hazır değilse duygusal olarak örselenecektir. Başarısızlık duygusuyla tanışacaktır. Sonrasında ona yardım etmek için okul öncesi döneme ait eksiklerini tamamlamaya çalışsanız da sonuçlara ulaşmak baştan önlem aldığınız zamki kadar çabuk olmayacaktır.