• 04.07.2016 Uzm. Psikolog Burçin Demirkan Baytar Sıhhat TV'de Psiko Sağlık Programının konuğu oldu. Konuşma Bozukluklarını ve Gecikmiş Konuşmayı anlattı. (https://www.youtube.com/watch?v=2rNvtVtT6B)c
  • 28.01.2016 / 04.02.2016 saat 12.00-14.00 Çocuklarda Sosyal Beceri Geliştirme Grup Çalışması. 10-12 yaş Çocuklarımızı;Benlik saygılarını ve Özgüvenlerini arttırmak,Sosyal ve Duygusal Becerilerini güçlendirmek amacıyla sömestr da iki haftalık ''KATILIM SERTİFİKALI'' grup çalışmasına bekliyoruz.
  • 21.07.2015 TRT Radyo 1'de Biz de Varız programında saat 11:10'da dinleyebilirsiniz. (Frekanslar: İstanbul 95.8 - Ankara 93.3 - İzmir 94.7) Konu: Konuşma Bozuklukları - Uzm. Psikolog Burçin Demirkan Baytar
  • 08.11.2014 YAPA BAYRAM PAŞA ŞUBESİ Velilerine "Ailede Çatışma Yönetimi, Öfkelerden Arınmış Pozitif İletişim" konulu eğitim verdi. 2 saat süren eğitimde Yapa Anaokulu öğretmenleri ve velileri hem çok eğlendi hem de çok şey öğrendi."
  • 26.11.2013 Uzmanımız Burçin DEMİRKAN BAYTAR Lions Klubü'nün düzenlemiş olduğu Çocuk Hakları konferansında konuşmacı olarak katıldı.

Sınav Kaygısı

Sınav kaygısı; öğrenilmiş bilginin sınav sırasında etkili bir biçimde kullanılmasına engel olan ve akademik başarının düşmesine neden olan yoğun kaygı durumudur.

Kaygı düzeyinin normal olması sınav başarısına katkı sağlamakla birlikte yoğun kaygı düzeyi sınav başarısını olumsuz etkilemekte ve akademik başarıyı tehdit etmektedir. Kaygı düzeyi normalin üzerinde olan kişiler kendileriyle olumsuz bir diyalog içine girerler, gerçek dışı ve karamsar bir düşünce tarzını seçerler.

Yoğun sınav kaygısı çeşitli zihinsel duygusal ve davranışsal belirtilerle izlenebilmektedir. Unutkanlık, dikkati toparlayamama gerginlik, sinirlilik, karamsarlık, korku hali, panik, kontrolü yitirme hissi, güvensizlik, ders çalışmayı erteleme veya bırakma, sınava girmeme yada yarıda bırakma gibi belirtiler verebilmektedir. Sınav kaygısının altında pek çok neden yatabilmektedir. Aile baskısı, sınava çok fazla anlam yüklenmesi, başarısızlık korkusu, mükemmeliyetçilik, zamanı etkili kullanamama, hatalı ders çalışma alışkanlıkları bunlardan bazılarıdır.

Yoğun sınav kaygısına neden olan etkenler izlenmeli ve sınav kaygısıyla başa çıkabilmek için gereken psikolojik ve pedagojik destekler alınmalıdır.

Çocuk Aile Danışmanlığı Merkezi olarak yaptığımız çalışmalarda, danışanlarımızda sınav kaygısını ortadan kaldırarak, akademik başarılarının %50 oranında arttığını izliyoruz.